Kilenc jelölttel a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is leadta az EP-listáját

POLITIKA
április 30., 18:17

Kilenc jelölttel kedden befutott a Magyar Kétfarkú Kutyapárt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listája is: a listát Le Marietta vezeti, aki korábban azt nyilatkozta, legalább tíz százalékot szeretne elérni a választásokon - ez két mandátumot jelentene.

Második helyen Törley Katalin egykori kölcseys tanár és Tanítanék-aktivista szerepel, őt Juhász Veronika, Tóth Imre, Becker András, Ecsedi-Derdák András, Sándor Balázs, Zakota Tamás és Szin Richárd követi az MKKP képviselőjelöltjeinek a sorában.

„Nem messiás kell ide, hanem sok ezer szarlapátoló” - Rényi Dániel Le Mariettával beszélgetett. Diószegi-Horváth Nóra pedig Törley Katalinnal készített interjút még februárban, ami itt olvasható.

link Forrás

Tizenkét névvel kedden a Tisza Párt is leadta európai képviselőjelöltjeinek listáját, először Magyar Péter nélkül, majd vele az élen. A Medián friss, a HVG megrendelésére készített mérése szerint a Tisza országos támogatottsága huszonnégy százalékon áll a pártot választó biztos szavazók körében - bár Magyar(ék) gyorsan növekvő támogatottságáról sokakat meglepő, de egymásnak is ellentmondó közvélemény-kutatások jelentek meg az elmúlt időszakban.

A DK-MSZP-Párbeszéd választási szövetség nagyot zuhanva csak kilenc százalékon állhat, a Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk az öt százalékos bejutási küszöb közelében táncolhat a felmérés szerint. A cég januárban, a kegyelmi botrány kirobbanása előtt ötvenegy százalékra mérte a Fideszt, eszerint azóta öt százalékpontot vesztettek.

(hvg) Címlapon: Le Marietta. Fotó: Bankó Gábor/444