Előzetesbe tették az osztálytársát megkéselő 12 éves lányt

belföld
április 30., 16:07

Harminc napra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 12 éves lánynak, aki hétfőn az első óra után egy konyhakéssel szívtájékon szúrta egy osztálytársát a bőnyi általános iskolában – írja a Blikk. A Győri Törvényszék döntése alapján a hatodik osztályos lány az előzetes letartóztatást egy javítóintézetben fogja tölteni, a lap információi szerint Budapesten.

A Győz közelében, Rétalapon lakó lány egy falubéli osztálytársát hátulról szúrta meg egy otthonról hozott konyhakéssel az első óra után az osztályteremben, az áldozatot életveszélyes állapotban szállította el a mentőhelikopter. A kislánynak azóta sokat javult az állapota.

Az elkövető a rendőrség szerint halállistát vezetett az osztályársairól, ezen a megszúrt lány kilencéves öccse is rajta volt.

A bírósági szóvivő többek között azzal indokolta az előzetes letartóztatást, hogy a megtalált lista miatt nem lehet kizárni, hogy szabadon hagyása esetén a lány nem követett volna el újabb bűncselekményt. Az osztálytársakat is ki fogják még hallgatni, és vizsgálják az elkövető családi, otthoni körülményeit is.

A Blikk úgy tudja, a 12 éves lány a nyomozási bíró előtt érdemi vallomást tett az üggyel kapcsolatban.